Glazen deuren – een tijdloze trend

 

De meeste mensen zijn alweer ruim een jaar min of meer aan huis gebonden, ook voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Trendwatchers geven aan dat consumenten door deze ontwikkeling hogere eisen zijn gaan stellen aan wooncomfort en interieur. Hierdoor zijn nieuwe trends ontstaan, zoals het willen ervaren van ruimtelijkheid en meer licht in huis.

 

Het gevoel van ruimtelijkheid in huis en optimale lichtinval kunnen worden gecreëerd door het gebruik van glazen deuren. Als door het gebruik van glazen deuren de ene ruimte optisch overloopt in de andere ontstaat de indruk van één geheel. Daarnaast zijn glazen deuren echte eye-catchers. Ze zorgen voor een sobere, maar toch luxueuze uitstraling en geven de indruk van design. Een combinatie van sfeer en praktisch gemak.

 

Voor sommige ruimtes in huis is wat meer privacy wenselijk, zoals de badkamer en de slaapkamer. Zandstraal effect folie op deuren en ramen beschermt het zicht maar laat het licht nog steeds binnen. Daarnaast kan met folie een heel persoonlijk tintje aan deuren en ramen worden gegeven door het gebruik van teksten en/of afbeeldingen. De folie wordt rechtstreeks op het glas gekleefd en is makkelijk te reinigen.

 

Glazen deuren passen ook prima in de andere woontrends van tegenwoordig. Op inspiratie-sites als Pinterest valt al snel op dat één van de nieuwste en meest in het oog springende trends ‘minimalistisch en industrieel’ is, een stijl met strakke lijnen en een stoere uitstraling, aangevuld met weinig en vooral functionele meubelstukken. De kleuren die gebruikt worden bij deze trend zijn voornamelijk zwart en wit, de materialen daarbij zijn glas en ‘steel look’. Binnendeuren van glas, maar ook bijvoorbeeld wanden en balustrades, kunnen geheel aan deze trend worden aangepast. Een glazen deur in steel look geeft een sfeer van tijdloosheid en is een blikvanger in ieder interieur. Door gebruik te maken van geanodiseerd aluminium voor het frame en de omlijsting, wat voor de steel look zorgt, zijn deze deuren heel licht qua bediening. Aluminium is licht, strak en onderhoudsvriendelijk.

 

Mocht u zich overigens afvragen of glazen deuren veilig zijn, dan is het antwoord daarop ‘ja’. Met het oog op de veiligheid worden glazen binnendeuren vervaardigd van hardglas. Hardglas is vijf maal sterker dan enkel glas. Mocht het toch breken dan valt het uiteen in kleine, ongevaarlijke stukjes.

 

Kelleners Glasdesign maakt deuren op maat, zodat ze in iedere stijl en leefomgeving passen. Wilt u uw interieur vernieuwen en denkt u aan glazen deuren? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 045-561 05 70 of info@kellenersglasdesign.nl voor het maken van een afspraak. We geven u graag vrijblijvend advies.